lauantai 31. tammikuuta 2009

Etsivä löytää

En löytäny itse tuulikelloa, mutta löysin kuvan siitä. Kellon värihän on ihan väärä, mutta tuosta kuvasta huomaa, että myös lanka on ihan väärää. Luulen, että ihan hirmu ohkanen lanka sopisi tuohon tarkoitukseen parhaiten. Ja sekin auttaisi jos lankaa ei olisi jäykistetty. Ei auta muu kuin tehdä toinen kello.

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Tuulikello

Tuulikello-projekti on alotettu viime keväänä ja jatkuu edelleen. Tarkoitus olisi, että kasvihuoneen ovenpielessä roikkuisi kukka-amppeli ja tuulikello. Kellon runkoon on käytetty kaksi puista helmeä, vahvaa ompelulankaa ja joku korunosa, joka löytyi romulaatikosta. Langan olen kovettanut liimalla. Kovetin langan, koska helmien paino ei riittänyt pitämään sitä suorassa. Ohuempaa lankaa ei varmaan olisi tarvinnut kovettaa ja kenties langan kasteleminen ja suoristaminen olisi ajanut saman asian.

Nämä tamponin näköset patukat on sitten niitä putkia joiden on tarkoitus soida. Putket on pumpuliputkista leikattu ja niiden sisällä kulkee lanka, jolla ne on kiinnitetty kellon runkoon. Valmiista kokonaisuudesta ei ole kuvaa ja tällä hetkellä en löytänyt koko tuulikelloa kun etsin, mutta laitan kuvia kun kello löytyy. Tämä versio tuskin päätyy paraatipaikalle, sillä se on mielestäni hieman kömpelö ja haluaisin myös kiinnittää nuo "tamponit" ilman helmeä putken toisessa päässä. Voihan nuo helmet toki maalata tai käyttää toisen värisiä helmiä, mutta kun en haluaisi käyttää niitä ollenkaan. Ja olisihan se kiva käyttää ihan oikeaa metalliputkea, mutta en ole löytänyt tarpeeksi pientä mistään.

tiistai 20. tammikuuta 2009

Pitsiä

Minä ite en osaa pitää edes virkkuukoukkua oikein päin kädessä, mutta äiti osaa. Tulitikun unohdin kuvasta pois, mutta liinan halkaisia on noin 3,5cm. Liinaa ei ole vielä kasteltu ja pingotettu kuivumaan, mutta ajattelin tehdä sen vasta sitten kun on se nukkekoti valmiina ja pöytä, jolle toi liina kuuluu, olemassa. Kuva on hieman huono ja se johtuu täysin kuvaajasta eikä kamerasta, mutta kyllä tuosta nyt selvän saa. Virkkuukoukku oli kokoa 0,65 ja lankana oli joku ohut virkkauslanka jonka nimeä tai paksuutta en just nyt muista.

tiistai 13. tammikuuta 2009

Aina vaan lisää ostoksia

Kun en ole vielä löytänyt askartelukauppaa Kotkasta, niin pitihän se käydä Sinooperissa kun piipahdin Oulussa. Aika maltillisesti shoppailin, mikä on hyvä, sillä viimeaikoina on tullut ostettua vaikka mitä. Muutaman pussillisen helmiä ostin ja joitain korunosia. Löysin myös 14eurolla roomboxin ja päätin ettei siihen hintaan kannata ruveta itse boxia väsäämään. Ammatiltani olen puuseppä, että aika vikkelään minä moisen boxin saisin tehtyä itekki, jos olisi materiaalia ja työvälineet. Työpaikalla mulla olis toki kaikki tarvittavat puuntyöstövermeet ja varmasti roskapuutakin jota vois käyttää, mutta kun en ole saanut aikaseksi. Muutenkin tuolla työpaikalla joutuu asumaan ihan tarpeeksi, niin ei innosta enää vapaa-aikaa siellä viettää.
Idea boxiin on jo olemassa, mutta enhän mä voi sitä täällä kertoa kun ajattelin antaa sen yllätys lahjaksi. Lupaan ottaa paljon kuvia ja kirjoittaa ylös kaiken tarpeellisen ja julkaisen ne sitten joskus tulevaisuudessa kun lahja on annettu lahjansaajalle.

perjantai 9. tammikuuta 2009

Kamera

Jo pitemmän aikaa mä olen haaveillu digijärkkäristä ja nyt mä sen vihdoin ostin. Kyllähän se lohkas aika ison loven mun säästöihin, mutta ei siitä rahasta siellä tilillä mitään iloa ole. Elikkäs kyseessä on Canonin eos 1000D, EF-S 18-55 IS objektilla. Oli tuollanen paketti ihan kivassa tarjouksessa niin päädyin 450D:n sijaan tuohon tonniseen. Kävin myös valokuvausliikkeen setältä kysymässä et mikä on näiden kahden merkittävin ero ja hän sano et hinta.
Täällä mä olen istunu ohjekirjan kädessä ja tutkinut et mitä mistäkin nappulasta tapahtuu. Mulla on parikymmentä kuvaa kyntteliköstä, joka on sohvaa vastapäätä. Toinen mokoma mulla on kuvia koirista. Kymmenkunta kuvaa löytyy myös pöydänkulmasta.

lauantai 3. tammikuuta 2009

Taas ostoksilla

Kävin äidin kanssa kirjakaupassa alku viikosta ja löysin alennuskorista tuon Nukkekotielämää-kirjan ja tokihan se piti ostaa. Ihan kokonaan en ole ehtinyt sitä lukea, mutta hyvältä kirjalta se tuntuu. Siinä on ihan mukavasti vinkkejä ja ohjeita tavaroiden valmistukseen ja kuvia katselemalla löytyy lisää ideoita. Kotoa minulta löytyy myös se Eija Sirjosen uusi kirja Hiemoimmat nukkekotini: Jarinkulman baarista tsaarinajan huoneeseen. Myös sen lukeminen on hieman kesken, mutta hyvä ostos oli sekin. Muita kirjoja minulla ei vielä ole, mutta haluaisin sen Angie Scarrin kirja Making miniature food and market stalls.

Samalla reissulla käytiin myös kangaskaupassa ja sieltä tilkkutyö osastolta löysin muutamia pieni kuvioisia kankaita joita ostin palaset. Ei näidenkään ostosten kohdalla ole tietoa, että mitä niistä teen mutta ainahan materiaalia voi ostaa varastoon.
Nämä kankaat ovat äidin tilkkulaatikosta ja juuri sopivan kokoisia palasia mineilyyn. Tuosta alimmaisena olevasta punaraidallisesta kankaasta aijon tehdä patjanpäällisen. Samasta laatikosta löytyi myös isän vanhan nahkaliivin jäänteet. Se liivi on tehty todella ohuesta mustasta nahkasta ja sain myös siitä suikaleen askarteluja varten.

Ja kun innostuu kunnolla shoppailemaan niin silloinhan myös tilataan netistä kaikki se mitä ei kaupasta saa eli fimo-massaa. Ostin perusvärit (näitähän voi sekoittaa) ja muutamia vaikeasti sekoitettavia värejä, sekä pari läpikuultavaa väriä sipulien tekoa varten. Tilasin myös kiiltävän lakan jolla noita tulevia massaesineitä voi sitten lakkailla. Kaupanpäällisiksi paketista löytyi myös tuollainen taulukko jonka toisella puolella on kaikki saatavilla olevat fimo-värit ja toisella puolella sekoitustaulukko! Yllärinä paketista löytyi myös fiskarssin paperin reijittäjä jolla saa aikaseksi kuusen muotosia reikiä.

Ja ei suinkaan riitä yksi nettikauppa vaan samontein piti tilata myös toisesta kaupasta materiaaleja ja valmiita tavaroita. Tarkotus oli tilata vaan spaatteleita eli niitä isoja "jätskitikkuja" joita lääkärissä käytetään, mutta sitten tuli tilailtua vähän muutakin. Ostin ruokakellariin säilykepurkkeja (niihin tarvii vielä etiketit) ja mehupulloja (myös etikettejä vailla). Samalla tuli hommattua pesuvanna pesuhuoneeseen ja mattopiiska siivouskomeroon. Soikeat puurasiat tulee maalattuina eteiseen, samoin pahvista tehty kirstu. Joulukuusen nauhat tulee tietenkin joulukuuseen (sitten kun sellainen minulla on) ja joulutähtiasetelma tuli kaupanpäällisinä.

Tuosta ylemmästä kuvasta ei noita korkkiruuvveja juurikaan huomaa, mutta otin niistä kuvan erikseen koska ne ovat niin hienot! Toinen tulee kellarin seinään roikkumaan viinipullotelineen viereen jotta viinien maistelu kellarissa onnistuu. Toisen paikka on keittiössä.

Jotain uskomattoman hienoa on myös nämä valmiit massatangot. Tuossa tankojen alla on myös terä jolla noista tangoista saa leikattua mansikan, sitruunan, appelsinin ja kiiwin viipaleita. Täytynee leipoa ainakin mansikka-kiiwi-kakku ja tarjoilla sitä teen ja sitruunan kanssa.
Millään en malttaisi odottaa että pääsen talon rakennus puuhiin!