maanantai 16. maaliskuuta 2009

Sänky ja patja

Meillä kotona oli nukkekoti silloin kun me olimme siskoni kanssa lapsia. Oli iso kartano, jonka isä tai pappa oli rakentanut ja pieni yhden huoneen nukkekoti, joka toimi kauppana. Molemmat nukkekodit hävitettiin, kun me ei enää niillä leikitty. Nukkekodin tavarat ovat kuitenkin säilyneet, sillä äidilläni oli haaveissa joskus vielä rakentaa nukkekoti.

Tämä sänky on peruja sieltä lapsuuteni nukkekodista. Äiti on sen tuonut Helsingistä työmatkaltaan ja mielestäni se oli hienoin sänky mitä voi olla. Olisin silloin ottanut mielellään itsellenikin katoksellisen prinsessasängyn. Hieno sänky on vieläkin, mutta se ei ole sitä mitä haluan omaan nukkekotiini ja on se vuosien varastoinnin aikana saanut myös hieman vaurioita. Liimaukset ovat kuivuneet irti ja useat puuosat ovat menneet poikki. Tämän päiväinen projektini onkin ollut sängyn kunnostuksen aloittaminen. Vanhat kankaat revin irti ja liimailin puuosia kasaan.

Liiman kuivuessa otin joululahjaksi saadun ompelukoneen esille ja aloin ompelemaan uusia petivaatteita. Ajattelin, että olisin saanut kaikki peitot ja tyynyt ommeltua, mutta sain aikaiseksi vain patjan. Ohjeet patjan tekoon löysin Nukkekodin hengettären sivuilta. Näin pienten juttujen ompeleminen vie yllättävästi aikaa, varsinkin kun olen töissä tottunut ompelemaan useita metrejä kantiltaan olevia kankaita.

Patjan sain siis aikaiseksi ja hieno siitä tulikin, mutta ahkerasta mittaamisesta huolimatta patja on miltein kaksi senttiämetriä liian lyhyt. Tuo patja on nyt vailla sänkyä, joten täytyy yrittää väkertää sänky patjan mittojen mukaan ja tehdä jossain vaiheessa uusi patja jo olemassa olevaan sänkyyn.

Vahinko ei sinänsä ollut suuri, koska en ole vielä päättänyt makuuhuoneen väriä ja patja olisi voinut olla ihan väärän värinen. Luultavasti vuodevaatteista tulee kuitenkin vaaleat, mutta sänky on joko tummaksi petsattu tai vaaleaksi maalattu. Katoksen suhteen minulla on myös mietittävää, sillä en tiedä haluanko sänkyyn katosta vai en.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muistan tuon sängyn, kiva että se on vielä tallella. Eihän se haittaa jos patja on liian lyhyt,täytyyhän sängyssä olla peitto, joten ei sitä sitten enää huomaa:)