torstai 21. toukokuuta 2009

Tiililattia

Innostuin hieman askartelemaan tänään. Kävin tammikuussa Oulussa ja ostin Sinooperista roomboxin, johon oli tarkoitus toteuttaa salainen projekti. Se laatikko ei ole kovin syvä ja tämä salainen projekti ei oikein lähtenyt käyntiin koska laatikko oli väärän kokoinen. Projekti siirtyi tulevaisuuteen odotamaan, että teen sille itse oikean kokoisen boxin. Tähän Sinooperin boxiin tulee nyt ruokakellari.
Tilasin Nukkekoti ja Lelu-kaupasta valmista tiilimattoa ja siitä tein tänään lattian tuohon kellariin. Tiilenpalat oli kiinni tyllissä ja minä rapsin ne siitä irti koska ne oli liian hyvässä järjestyksessä. Kiinnitin tiilet pahville kaksipuoleisella teipillä. Tuo teippi on sellaista verkkopohjaista "tosimiesten" teippiä eli todella hyvin pitävää ja se on kai tarkoitettu muovimattojen liimaukseen.


Tältä näyttää lattia paikoillaan. Jos joku ihmettelee laatikon seiniä, niin niissä oli jo laudoitus pinnassa salaista projektia varten ja sen olen nyt puukon ja taltan kanssa sieltä irroitellut. Rosoisuus ei haittaa mitään sillä kellarit on aina hieman rosoisia. Ajattelin rapata seinät mannaryynirappauksella tuohon kaikien kuoppien ja muhkuroiden päälle. Mannaryynejä minulla ei ole, joten kohta juoksen katsomaan onko tuo läheinen pikkukauppa auki näin helatorstaina.


Minun varastoista ei myöskään löytynyt lattialaastia tiilten saumausta varten, joten tiilet on nyt kertaalleen saumattu Sadolinin Oiva pikasiloitteella. Pakkelin levitin lastalla ja lopuksi pyyhin tiilet puhtaiksi märällä rätillä. Lattia on nyt kuivumassa painon alla, koska pahvi, josta vain toinen puoli on kostea, vääntyy varmasti. Toinen kerros pakkelia tarvitaan vielä saumoihin, mutta antaa ensimmäisen kerroksen ensin kuivua kunnolla. Saumoista voi tulla liian valkoiset, mutta sen ongelman ajattelin hoitaa vesivärillä. Pakkeli on sen verran huokoista, että se varmasti imee vesiväriä itseensä.

3 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Tosi kauniin ja aidon näköinen tiililattia!

Reetta kirjoitti...

Kiitos. Pakkeli kuivuessaan kutistui eli saumat on vielä matalammat kun pakkelin ollessa kosteaa. Uskon, että pakkeloimalla toisen, ja mahdollisesti vielä kolmannenkin, kerran saan lattiasta hyvän. Jos pakkelia ei rätillä pyyhi tiilien päältä pois, niin saa aikaiseksi todella hienon näköistä pintaa ja harkitsen kyllä sellaisen käyttämistä sen varsinaisen kellarin tekemiseen kunhan saan talon kasattua.

Maria kirjoitti...

Hieno!
Taas ideat lentää meidän projektiin...
Tosin ajattelin kokeilla minikokoisia mosaikkilaatoja ja taikataikana-saumausta... :)