maanantai 21. syyskuuta 2009

Koulutauluja

Olen aina pitänyt vanhoista koulutauluista. Meillä oli niitä kotona muutama aikoja sitten, mutta ne on jossain muutossa laitettu pois. Omia suosikkeja on erityisesti mustalla pohjalla olevat kasvitaulut. Ihan jotain muuta asiaa olin netistä etsimässä, kun nämä taulut tulivat mieleen ja vaikken ole saanut tauluja itselleni 1:1 koossa, niin ainahan on mahdollista saada 1:12 kokoisia ihanuuksia.
Tällaisesta paikasta löytyy laaja kokoelma vanhojen koulutaulujen kuvia. Lisäksi hieman pahvia, mustaa maalia ja liimaa, ja lopputuloksen näet alla.


Orvokkitaulun takapuolelta löytyy myös tuo kaavio, jossa on selitetty kuvassa olevat kukan osat sekä suomeksi, että ruotsiksi. Muihin kukkiin en tuota takapuolen kaaviota löytänyt.


Ihan uuden veroisia nuo kuvat eivät ole, sillä siellä täällä on joku kulma haalistunut, mutta kenties nukkekodin vintin ikkunasta on aurinko paistanut juuri näihin tauluihin ja aika on päässyt jättämään jälkensä.

4 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Suloisia! Onko sulle tulossa taloosi jonkinlainen luokkahuone? Voihan noita toki muutenkin olla vaikka muistona :)

elina kirjoitti...

Kyllä minuakin harmittaa ne kadonneet taulut. Yksi oli ainakin sellainen puutarhanhoidosta kertova taulu. Siinä oli keltainen talo ja puutarha kaalimaineen ja porkkanapenkkeineen, muistatko sen?

Reetta kirjoitti...

Ei ole tulossa luokkahuonetta ja asukkaatkin ovat jotain muuta kun opettajia. Kenties asukkaiden suvussa on ollut opettajia tai ehkä koulu on tuhoutunut tulipalossa ja kaikki tulelta pelastetut esineet on varastoitu kyläläisten koteihin. En osaa vielä tarinaa kertoa, mutta onpahan koulutauluja varastossa jos niitä tarvitsen.

Reetta kirjoitti...

Se meidän puutarhan hoidosta kertova taulu löytyy siitä uudesta koulutaulu-kirjasta ja väitän, että se rakennus oli punainen eikä keltainen.