tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kasattu!

On tullut pidettyä mineilytaukoa koko alkuvuoden ja voin sanoa, etten ole tehnyt yhtään mitään nukkekodin eteen. Muutin vähän aikaa sitten Kotkasta Kokkolaan ja kenties se askartelutavaroiden pakkaaminen ja purkaminen herätti taas mielenkiinnon projektia kohtaan. Itse talohan oli suurimmalta osin vielä levyinä muuton yhteydessä ja se vähä minkä olin jo ehtinyt kasata, koki hieman vaurioita kuljetuksen aikana. Ei onneksi mitään isoja onnettomuuksia sattunut, mutta taustalevyn jouduin ostamaan ja naulaamaan paikoilleen jotta sain rungon vääntymät oikaistua. Samalla tuli sitten kasattua loppuun koko "mökki". Tai ei voi sanoa, että loppuun, sillä etuseinä ja katto puuttuvat edelleen, mutta nyt voin huoletta ruveta suunnittelemaan tapiseeraus hommia.


Talon alimmainen kerros on kivijalassa oleva kellari ja sinne olen suunnitellut ainakin puuvaraston ja todella suuren ruokakellarin. Myös kaikki sukset, potkurit, lumikolat jne. saavat oman paikkansa kellarista. Suunnitteilla olisi myös pyykkitupa/pesuhuone, mutta se ei ole vielä saanut lopullista muotoaan minun päässä, joten en voi siitä kertoa sen enempää. Vessaa tähän taloon ei tule, koska minä en halua sellaista rakentaa eli ulkohuussiin on juostava jos hätä yllätää.
Ensimmäisessä asuinkerroksessa on, vasemmalta lukien, ns.palvelijan huone, keittiö ja suuri eteinen. Palvelijaa tässä talossa ei tosin ole, vaikka hänelle on oma huonekkin olemassa ja keittiössä on myös ruokapöytä, joten erillistä ruokailuhuonettakaan ei ole.
Ylimmässäkerroksessa on suuri olohuone/kirjasto/musiikkihuone ja makuuhuone. Alkujaan suunnittelin yläkertaan makkarin ja olkkarin lisäksi kolmannen huoneen. Väliseinä on jo olemassa, mutta ajatus suuresta avoimesta tilasta kiehtoo sen verran, että toistaiseksi jätin väliseinen asentamatta.
Kaikista ylinnä on matala ullakkotila, johon ajattelin kerätä kaikenlaista mielenkiintoista tavaraa. Katonharjan kohdalla huonekorkeus on 120cm, eli jos ullakolle aikoo päästä, niin täytyy varautua ryömimiseen. Mataluudesta huolimatta se on täydellinen paikka säilyttää kaikkea sitä ihanaa mitä minä haluan väkertää, mutta jotka ei sovi talon sisustukseen (esim. intiaanipäähine).

3 kommenttia:

MarEve kirjoitti...

Jään odottamaan sisustusta, tilaa talossa tuntuu riittävän.

Mare kirjoitti...

Hieno talo tulossa! Mukavasti tilaa. Jään myös innolla seurailemaan talon tapahtumia.

Ketsu kirjoitti...

Tuo intiaanipäähine on hyvä juttu.
Vintillä täytyy olla myös vanhoja lehtiä, hokkarit tai luistimet ja ehdottomasti myös lepakoita:)
Ja lisää kuvia heti tänne kun saat sisustusta aikaiseksi!