lauantai 3. tammikuuta 2009

Taas ostoksilla

Kävin äidin kanssa kirjakaupassa alku viikosta ja löysin alennuskorista tuon Nukkekotielämää-kirjan ja tokihan se piti ostaa. Ihan kokonaan en ole ehtinyt sitä lukea, mutta hyvältä kirjalta se tuntuu. Siinä on ihan mukavasti vinkkejä ja ohjeita tavaroiden valmistukseen ja kuvia katselemalla löytyy lisää ideoita. Kotoa minulta löytyy myös se Eija Sirjosen uusi kirja Hiemoimmat nukkekotini: Jarinkulman baarista tsaarinajan huoneeseen. Myös sen lukeminen on hieman kesken, mutta hyvä ostos oli sekin. Muita kirjoja minulla ei vielä ole, mutta haluaisin sen Angie Scarrin kirja Making miniature food and market stalls.

Samalla reissulla käytiin myös kangaskaupassa ja sieltä tilkkutyö osastolta löysin muutamia pieni kuvioisia kankaita joita ostin palaset. Ei näidenkään ostosten kohdalla ole tietoa, että mitä niistä teen mutta ainahan materiaalia voi ostaa varastoon.
Nämä kankaat ovat äidin tilkkulaatikosta ja juuri sopivan kokoisia palasia mineilyyn. Tuosta alimmaisena olevasta punaraidallisesta kankaasta aijon tehdä patjanpäällisen. Samasta laatikosta löytyi myös isän vanhan nahkaliivin jäänteet. Se liivi on tehty todella ohuesta mustasta nahkasta ja sain myös siitä suikaleen askarteluja varten.

Ja kun innostuu kunnolla shoppailemaan niin silloinhan myös tilataan netistä kaikki se mitä ei kaupasta saa eli fimo-massaa. Ostin perusvärit (näitähän voi sekoittaa) ja muutamia vaikeasti sekoitettavia värejä, sekä pari läpikuultavaa väriä sipulien tekoa varten. Tilasin myös kiiltävän lakan jolla noita tulevia massaesineitä voi sitten lakkailla. Kaupanpäällisiksi paketista löytyi myös tuollainen taulukko jonka toisella puolella on kaikki saatavilla olevat fimo-värit ja toisella puolella sekoitustaulukko! Yllärinä paketista löytyi myös fiskarssin paperin reijittäjä jolla saa aikaseksi kuusen muotosia reikiä.

Ja ei suinkaan riitä yksi nettikauppa vaan samontein piti tilata myös toisesta kaupasta materiaaleja ja valmiita tavaroita. Tarkotus oli tilata vaan spaatteleita eli niitä isoja "jätskitikkuja" joita lääkärissä käytetään, mutta sitten tuli tilailtua vähän muutakin. Ostin ruokakellariin säilykepurkkeja (niihin tarvii vielä etiketit) ja mehupulloja (myös etikettejä vailla). Samalla tuli hommattua pesuvanna pesuhuoneeseen ja mattopiiska siivouskomeroon. Soikeat puurasiat tulee maalattuina eteiseen, samoin pahvista tehty kirstu. Joulukuusen nauhat tulee tietenkin joulukuuseen (sitten kun sellainen minulla on) ja joulutähtiasetelma tuli kaupanpäällisinä.

Tuosta ylemmästä kuvasta ei noita korkkiruuvveja juurikaan huomaa, mutta otin niistä kuvan erikseen koska ne ovat niin hienot! Toinen tulee kellarin seinään roikkumaan viinipullotelineen viereen jotta viinien maistelu kellarissa onnistuu. Toisen paikka on keittiössä.

Jotain uskomattoman hienoa on myös nämä valmiit massatangot. Tuossa tankojen alla on myös terä jolla noista tangoista saa leikattua mansikan, sitruunan, appelsinin ja kiiwin viipaleita. Täytynee leipoa ainakin mansikka-kiiwi-kakku ja tarjoilla sitä teen ja sitruunan kanssa.
Millään en malttaisi odottaa että pääsen talon rakennus puuhiin!

4 kommenttia:

Saana kirjoitti...

Moikka! Kävit kirjoittelemassa sivuillani, ja kysyit voitko lisätä blogini listaasi. Ja kyllähän voit tietysti =) Minäkin lisään sinun omaani kunhan saan sitä päiviteltyä. On se vaan jännä harrastus tämä nukkistelu, kun sen alkuun saa, niin se vie koko käden ;D

- Saana & Nukkekoti Kettulan väki
http://nukkekoti-kettula.blogspot.com

Eliisa kirjoitti...

Sinulle myös Reetta onnea uudele blogille. Olet myös tehnyt hienoja ostoksia, kankaita, massaa jne. Heh, joskus tuntuu, että vaikka tavaraa ja aineksi on vaikka kuinka, on ikuinen nautinto saada uutta materiaalia, josta _joskus_ voi tehdä jotain - ihanaa nukkekotiin.

Eliisa Villa Ellasta

Maria kirjoitti...

Hei!

Tervetuloa nukkekotiblogien joukkoon :) Totta kai saat linkittää ihan vapaasti :)

Vuokko kirjoitti...

Linkitys sopii. Tervetuloa vain ihanan harrastuksen pariin :)