maanantai 6. heinäkuuta 2009

Mannaryynirappaus

Kun itse etsin tietoa netistä, että miten se mannaryynirappaus oikein tehdään, niin kovin yksityiskohtasia ohjeita en löytänyt. Toivottavasti tästä on apua jollekkin, joka saman asian kimpussa painii. Kuvia on vähänlaisesti eri työvaiheista, mutta ei tämä niin kovin monimutkaista ole.
  • Levitin suoraan boksin seiniin liimaa reilun kerroksen. Käytin ihan Kiilto yleisliimaa ja reilu kerros on noin 1mm, niin että pinta jää kauttaaltaan valkoiseksi.
  • Purkista suoraan ripottelin mannaryynejä liiman pintaan. En painellut niitä mitenkään kiinni liimaan.
  • Annoin kuivua kunnolla ja kopistelin ylimääräset mannaryynit roskikseen.
Tässä vaiheessa seinät näytti tältä:


Maalina käytin kaapin perukoille unohtunutta Maalarin Remppa 7, eli ihan perus pohjamaalia, johon sekoitin mustaa akryllimaalia laatikosta löytyneestä tuubista. Sivellin oli vanha vesivärisivellin. Mannaryynejä ei juurikaan jäänyt siveltimeen vaikka minun maalaaminen oli aika ronskia. Maalia kului paljon ja välillä piti töpötellä pensselillä maalaamisen sijaan, jotta joka koloon menee väriä. Seinäpinnan kuvaaminen oli aika haastavaa puuhaa ja tämä kuva ei ihan vastaa totuutta, mutta on aika lähellä sitä.


Maalasin boksin myös ulkopuolelta ja maalin kuivumisen jälkeen liimasin lattiapahvin paikoilleen. Hieman oli vaikeuksia saada lattia boksin peränurkkaan kiinni, koska rappaus oli pienentänyt boksin kokoa. Tarpeeksi kun ähertää ja hieman kun vielä kiroaa siihen päälle, niin meni lattia paikoilleen ja lasikin sujahtaa koloonsa ongelmitta.

Ulkopinnan aijon jättää vaalean harmaaksi, mutta luulen että patinoin sisäseiniä hieman vanhemman ja likaisemman näkösiksi. Kyseessä on kuitenkin vanha kellari.

3 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Upea boxi tulossa. Rappaus onnistui hyvin ja lattiaa olen muistaakseni kehunut jo aiemminkin. Se on hieno!

Maija kirjoitti...

Hienosti onnistunut rappaus ja lattia! Kiva seurata millainen kellari tähän on syntymässä.

Anonyymi kirjoitti...

hei. itse olen myöskin kotkasta. rakennamme taloa mutta viikolla aloitin myös nukkekoti harrastuksen ja ekan nukkekotini rakentamisen. googletin eri juttuja kotiin ja eksyin tänne-tulen varmasti toistekin.