keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Levyt on leikattu

Soittivat sieltä firmasta aamulla, että minun levyt on valmiina. Vaikka kuumetta on edelleen ja poskiontelontulehdus vaivaa, niin en malttanu olla hakematta levyjä heti kotiin. Ja samantien piti myös ruveta mittailemaan ikkunoiden ja ovien paikkoja. Työnjohtaja Olgasta oli enempi haittaa kun hyötyä, mutta onhan se hyvä, että joku mun mittauksiani valvoo. Sahaaman en nyt rupea, kun en uskalla luottaa siihen, että olen kuumeissani mitannu kaikki oikein.

Levyt ovat MDF-levyä, koska se on mielestäni tasalaatuisempi kuin vaneri ja "elottomampi", eli ei vääntyile niin herkästi. Sen työstäminen on helppoa ja se ei sahattaessa repeile niin kuin vaneri. Paksuus (10mm) on mielestäni aika sopiva nyt kun noita levyjä on käsissä pyöritellyt. Ohkasempi levy olisi ollut myös vaikeampi kasata, sillä MDF halkeilee helposti. Minulla on ajatus kasata tuo talo liiman ja ruuvien avulla. Ruuveille pitää porata reijät, koska tuonkin levyn saa helposti halki, jos ei ole varovainen. Painoa talolle tulee aika kiitettävästi, mutta minulla on tarkoitus laittaa talon alle huonekalupyörät, jotta sen liikutelu kotona esim. siivotessa on helpompaa. Muuttamisessa pyöristä tuskin on paljoa apua, mutta muuttomiehiä värvätessä täytyy vain "unohtaa" mainita tuollaisen vekotuksen olemassa olo.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika velmun näköinen tuo työnjohtajasi, sillä on jotain vekkulia mielessä...:)
Nyt kai voi jo sanoa, että rakennustyö on alkanut, kun ensimmäiset mittaviivat on vedetty levyihin. Onnea projektille, seuraamme mielenkiinnolla.

Reetta kirjoitti...

Tuo velmu työnjohtaja on keksinyt ihan uuden ja tosi mukavan harrastuksen. Aina kun silmä välttää, niin tuo piskin pirulainen livahtaa työmalle nuoleskelemaan noita mun levyjä.