lauantai 22. elokuuta 2009

Ostoksia ja lahjoja

Ei tullut minun loppu kesästä niin mineilyn täyteinen kun olin suunnitellut, sillä olin miltein koko ajan jossain reissussa. Oulussa ollessani kävin Sinooperissa ostamassa rakennustarvikkeita, muun muassa puurimaa ja rautalankaa. Oulussa tapasin myös ystäväni, joka oli Saksassa käydessään ostanut minulle tuliaisiksi tämän ihanan herkkuannoksen.


Kotiin tullessa minua odotti ilmoitus paikallisesta kirjakaupasta, että saan vihdoinkin noutaa kirjan jonka olin tilannut jo pari kuukautta aijemmin. Kaikki kirjan ostaneet ovat tätä kirjaa myös kehuneet ja minun täytyy yhtyä heihin. Sanaakaan en ymmärrä koko opuksesta, kun on jäänyt opettelematta tuo ranskankieli, mutta kuvat kertovat kaiken tarvittavan. Kirjassa on paljon ihania kuvia ja teko-ohjeita, joten kunhan töiltä vaan aikaa riittää, niin taidan ruveta askartelemaan.

Kaksi viikkoa sitten olin työmatkalla Tampereella ja yhtenä päivänä oli pari tuntia aikaa kierrellä kaupungilla. Siellä kierrellessä löysin myös Leluliike Nukkelan ja piipahdin pienille ostoksille. Ruosteisten maitohinkkien, leipäveitsen, nuijan ja saksien lisäksi ostin myös pullon rispaantumisen estoainetta (Fray Stay) ja sitä kätevää "liimaa" jonka saa pestyä pois (Tacky Wax).

Tampereen reissulla kävin myös Muumimuseossa. Joskus vuosia sitten olen käynyt siellä perheen kanssa kesälomareissulla ja muistan kuinka ne miniatyyrimaisemat teki minuun suuren vaikutuksen. Nyt vau-reaktio ei ollut kenties yhtä suuri kuin silloin noin 20 vuotta sitten, mutta edelleen muumitalon pienoismalli oli todella kiehtova. Sain jopa pari idean poikasta tulevia projekteja varten, mutta ne on parempi jättää vielä tuonne omiin ajatuksiin muhimaan. Suosittelen kaikille lapsenmielisille vierailua Muumilaaksossa, jos miniatyyrit ei kiehdo, niin Tove Janssonin tussityönä tekemät kirjojen kuvitukset ovat kyllä näkemisen arvoiset.

4 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Ihania osotksia! Täällä en ole vähään aikaan käynyt, mutta eipä täälläkään kovinkaan paljon postauksia ole sen jälkeen tullu niin kuin ei minullakaan(noh, juuri laitoin uuden postauksen)

Maria kirjoitti...

Ihania ostoksia1 Oliko kallis tuo kirja? Näyttää houkuttelevalta. Muistatko tuon tamperelaisen liikkeen osoitteen. Ollaan sinne menossa parin viikon päästä, joten voisin yrittää navigaattorilla sen löytää. Voin vai kuvitella, kuinka ihana nukkis sinulle on tulossa. Oma projektini seisoo ja jumittaa paikoillaan muiden kiireiden alla.

Reetta kirjoitti...

Leluliike Nukkela löytyy osoittesta Aleksanterinkatu 28. Kirjan tilasin Suomalaisesta ja ellen väärin muista niin se maksoi 39€.

Taina kirjoitti...

Oulussa sinoperissa on kamalan kallista ja aika vähän nukkis tavaraa. Olen itse Oululainen. Itse ostan minimailmasta Helsingin reissulla aina nukkis juttuja :) siellä on paljon halvempaa. Nukkekoti Jie